14 maart 2015, om 15:00 | Woerden Centrum

14 maart weer de stad in, 13u-15u, doet u mee?

Wij gaan op 14 maart weer de stad in, op het Kerkplein en door de Voorstraat, 13.00 – 15.00 uur. Doet u mee?

Kunnen wij duidelijk maken dat we kiezen voor het eerlijk delen van lusten en lasten als het gaat om schoon water, droge voeten en een omgeving waarin werken, ontspannen en natuur de ruimte krijgen? Dat is waar Frans van Bork voor staat! Frans is nummer twee voor de Waterschapsverkiezingen voor Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden. Hij is de belangrijkste Woerdens kandidaat. En Marieke Lejeune uit Montfoort is onze kandidaat voor de Provinciale Staten. En voor de Eerste Kamer, die door de leden van de Provinciale Staten zal worden gekozen, is Jopie Noren uit Linschoten als nummer vier gekandideerd. De PvdA is daarom druk in campagne.

Twee weken geleden startten we ’s morgens in Woerden met campagnevoeren. Afgelopen zaterdag was de PvdA-verkiezingskaravaan voor het Westelijk Weidegebied eind van de middag  op het Woerdense Kerkplein. En Frans was in Maarssen.
Goede gesprekken, maar het is op dit moment ook best lastig. Bijvoorbeeld met iemand die PvdA –Waterschap gaat stemmen vanwege de kwijtschelding  en omdat de SP niet meedoet met de waterschapsverkiezingen. Of iemand die niet zou stemmen of PVV, maar hij kende Mario van Dijk in Maarssen, dus PvdA. Helaas zijn er meerdere personen die niet meer willen stemmen, omdat ze zich verraden voelen door de PvdA, bijvoorbeeld vanwege achteruitlopen van de AOW en pensioenen,  een betoog dat de AOW juist omhoog is gegaan en de pensioenen weer  aantrekken helpt dan niet altijd. Ook wel aardig, een stel dat twee weken geleden zei  “ik stem PVV of ik stem niet”, maar afgelopen week terug kwam om excuses te maken: “We waren wel erg nors naar jullie. Dat mag niet . Excuses daarvoor”. Ons lepe antwoord om het goed  te  maken door op de PvdA te stemmen werd beantwoord met een gulle (of toch spottende?) lach.

Campagnevoeren is nodig. En dat het best gezellig is bij het campagnevieren geeft de foto van de tussenstop in Montfoort aan, zie onze facebookpagina. En je kunt ook met vijf man goed campagnevoeren, liet Frans met zijn team in Maarssen zien.

Dus doe mee. Aanstaande zaterdag  14 maart gaan we 13.00 – 15.00 Woerden in. Bent u er bij? Wij zorgen voor jasjes, verkiezingsfolders en pepermuntjes. We starten op het Kerkplein

En we staan op 16 en 17 maart van 7.30 – tot 9.00 bij het station.  Dan delen we koffie en pepermuntjes uit. Op de 17e staan we aan de noordzijde, op de 18e aan de zuidzijde. Iedereen met een PvdA-beker krijgt gratis koffie.

De Partij heeft ons nu nodig. Woerden heeft een sterke PvdA nodig!