Door Frans van Bork op 10 januari 2015

Blog Frans van Bork – Waar gaan die waterschapsverkiezingen op 18 maart 2015 over?

Dit is een bericht geplaatst in het kader van de Waterschapsverkiezingen die worden gehouden op 18 maart 2015. Frans van Bork is kandidaat namens de PvdA.

Ik ben kandidaat voor de PvdA voor de waterschapsverkiezingen op 18 maart en sta op de tweede plaats op de lijst.  Op die datum worden twee verkiezingen tegelijk gehouden: voor de Provinciale Staten van Utrecht en het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR).

Deze gecombineerde verkiezingsdatum is belangrijk de opkomst voor de waterschapsverkiezingen was de laatste keer (2008) slechts 21% tegen 67% voor de Provinciale Staten verkeizingen (2011).  En dat helpt de PvdA weer, want het is nog steeds een geldende oude wijsheid: hoe meer mensen gaan stemmen, hoe meer PvdA-zetels.

En er valt echt iets te kiezen: 23 van de 30 zetels van het algemeen bestuur worden rechtstreeks gekozen door de kiezers. De 7 andere zetels worden merkwaardigerwijs verdeeld onder standsorganisaties van boeren, natuurbeheerders en bedrijven. De wet zou dat nog eens moeten veranderen.

“De PvdA all inclusive partij voor het waterschap”

Als landelijke partij doet de PvdA mee aan deze waterschapsverkiezingen.

Dat heeft grote voordelen.

De PvdA heeft namelijk een brede kijk op het waterschap. Het gaat dus niet alleen om dijken, gemalen en schoon water. Het gaat om meer. Het gaat ook om eerlijke lastenverdeling, natuur, recreatie en  monumenten. De PvdA is een dus in feite een all-inclusive partij.

Kijk anders maar eens naar het verkiezingsprogramma van de PvdA.

Het tweede grote voordeel is, dat de PvdA overal vertegenwoordigd is: in het parlement, de provincies en gemeenten. En met die overheden heeft het waterschap altijd te maken. Dan is die PvdA wel zo handig!

Een ander groot voordeel is dat alle PvdA-bestuurders in de waterschappen elkaar zeer regelmatig tegenkomen. We wisselen op die manier veel ervaring uit.

Daarom PvdA stemmen, dan kom ik ook in het waterschapsbestuur.

Daar gaan we mee door! Dat vind ik, dat vindt de PvdA!

Frans van Bork

Frans van Bork

Frans van Bork

Frans van Bork maakt deel uit van het bestuur van het waterschap HDSR: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Hieronder vertelt hij waar de PvdA fractie in 2016 werk van gemaakt heeft. Voor alle actuele informatie: kijk op https://www.hdsr.nl HDSR in grote lijnenMet een begroting van rond de € 130 miljoen en het grootste deel van de

Meer over Frans van Bork