Complimenten afgeleverd bij het zorgpersoneel

Door Jelle IJpma op 20 november 2019

Woensdag 20 november heeft het ziekenhuispersoneel gestaakt net als meer dan 80 ziekenhuizen in het land. De medewerkers eisen een betere CAO, waaronder meer salaris en betere afspraken rondom rust- en werktijden.

In de Tweede Kamer vraagt de PvdA al lange tijd om actie van het kabinet. Bijvoorbeeld in maart, toen Tweede Kamerlid John Kerstens het kabinet vroeg om extra geld vrij te maken voor loonsverhogingen voor mensen in de zorg. Daar was iedereen het mee eens, behalve de regering: de motie werd met 74 stemmen voor en 76 stemmen verworpen. John Kerstens: “Het is niet uit te leggen dat in tijden van voorspoed onze zorg zo onder druk staat. Daarom moeten we achter de mensen in de zorg blijven staan.” Zijn collega Lilianne Ploumen sluit zich daarbij aan: “Zorgmedewerkers staan dag en nacht voor iedereen klaar, maar worden ondergewaardeerd en onderbetaald. Dit kan zo niet langer. Daarom steun ik de actie van de ziekenhuismedewerkers.”

Afdelingsvoorzitter  Jelle IJpma “Wij gunnen de mensen in de zorg méér ruimte en tijd om hun werk beter te kunnen doen en méér waardering, ook in hun portemonnee. Dat geld moet dit kabinet regelen. We hebben best kritiek op ons ziekenhuis, maar er werken zo veel goede mensen”.

De afgelopen organiseerde onze afdeling  een mooie actie voor het zorgpersoneel. De PvdA-afdeling heeft eerst complimenten opgehaald op de markt. En daarna afgeleverd in het Antonius Hofpoort. Want Woerden staat achter het ziekenhuispersoneel, dat het moeilijk genoeg heeft. Dit werd zeer gewaardeerd!

 

Jelle IJpma

Jelle IJpma

Al jaren draai ik mee in de PvdA. Raadslid, wethouder, bestuurslid en ik weet nog dat ik het PvdA-afdelingsblad rondbracht, in 1979 al in Capelle aan den IJssel, vanaf 1988 in Woerden. Dat blad is er niet meer dus ik hoef niet meer door weer en wind. Maar er is nog zoveel te doen in

Meer over Jelle IJpma