Voorzitter / fractievolger

Jelle IJpma

gemeentelijke organisatie, duurzaamheid, bouwen en wonen, openbare ruimte, verkeer en financiën; de platforms Zegveld, Snel en Polanen, Schilderskwartier, Molenvliet en Bomen en Bloemenkwartier en; coaching van de fractievolgers

Al jaren draai ik mee in de PvdA. Raadslid, wethouder, bestuurslid en ik weet nog dat ik het PvdA-afdelingsblad rondbracht, in 1979 al in Capelle aan den IJssel, vanaf 1988 in Woerden.

Dat blad is er niet meer dus ik hoef niet meer door weer en wind. Maar er is nog zoveel te doen in Woerden, een welvarende gemeente, maar ook met heel wat mensen die het niet zo goed hebben. En we hebben woningen nodig voor jongeren, starters op de woningmarkt en lagere inkomens, terwijl we tegelijkertijd een langere termijnvisie moeten vasthouden voor ons groene achterland. Daar passen windmolens prima in. Onderwerpen waar ik me, vanuit de PvdA en vanuit Progressief Woerden, voor inzet en waarvoor ik me wil blijven inzetten.

Daarom ben ik graag voorzitter van onze mooie partij-afdeling en ben ik actief in de steunfractie van Progressief Woerden, waarin we goed samenwerken met GroenLinks en met andere progressieve Woerdenaren, maar waarin het eigen onversneden sociaal-democratische PvdA-geluid ook voldoende in moet blijven doorklinken.